Kaip pagerinti viešojo kalbėjimo įgūdžius ir tobulėti savo karjeroje?

 

 

„Mes galime žūti arba dar blogiau – būti priversti kalbėti viešai“ – sako populiarus memas internete ir dauguma mūsų tą jausmą atpažįstame. Kiekvienas esame turėjęs blogą patirtį scenoje, dažniausiai dar mokyklos laikais ir visas mūsų kūnas tą jausmą prisimena.

Tiesa ta, kad kiekvienas galime padaryti gerą pranešimą ir netgi patirti tame malonumą. Šis kursas yra plati viešojo kalbėjimo apžvalga nuo ABC iki eksperto detalių – todėl galėsite atsakyti į klausimą – kurią vietą kalbėjime noriu sustiprinti, bei gausite konkrečių patarimų.

Paskaita susideda iš dviejų dalių: 11 stipraus pranešimo elementų ir stipraus pranešėjo psichologijos.

Šiame seminare sužinosi:

Pranešimo įgūdžiai

  • 11 stipraus pranešimo elementų pagal Indrę Kontrimienę;
  • Kokia yra minimali pranešimo struktūra, kuri leis tau sklandžiai pristatyti žinutę, o klausytojui lengvai sekti pranešimą;
  • Ką svarbiausia žinoti apie gestus, intonaciją ir pauzes;
  • Istorijų pasakojimas, kaip esminė bet kurio pranešimo dalis ir kur rasti gerų istorijų.

Pranešėjo psichologija

  • Jaudulio valdymas prieš lipant į sceną;
  • Panikos patirtis scenoje – ko nedaryti ir ką daryti, jeigu suklydai?
  • Kaip patirti atsipalaidavimą ir malonumą scenoje;
  • Tu turi charizmą. Leisk jai būti matomai.

Apie lektorę:

Indrė Kontrimienė – verslo mokymų trenerė, kūrybinio proceso, vidinės motyvacijos, asmeninio atsparumo, prasmės temomis. Indrė 15 metų kalba auditorijoms, komandoms, bei nuolat daro pranešimus verslo ir asmeninio augimo konferencijose.

Nors dalis viešojo kalbėjimo elementų man yra natūralūs, per patirtį išieškojau bene visą kalbėjimo spektrą – nuo nesėkmės ir panikos scenoje iki pravirkdytų klausytojų ir ovacijų. Galiu lengvai atskirti kas gerą pranešimą paverčia tikrai geru ir tam reikalingos žinios bei įgūdžiai. Taip pat nukeliavau kelionę nuo nerimo ir nepasitikėjimo iki drąsos, atsipalaidavimo ir džiaugsmo scenoje. Mano kasdienis darbas yra kalbėti didelėms, mažoms, laisvoms ir susikausčiusioms, įsitraukusioms ir uždaroms auditorijoms. Ir nors dažniau kalbu apie kūrybinius procesus bei vidinę motyvaciją – su mielu noru dalinuosi savo viešo kalbėjimo patirtimi ir atradimais.

 Indrė Kontrimienė 6 metus keliavo po Europą organizuodama tarptautines konferencijas. Tai buvo puiki mokykla matyti pranešėjus uždirbančius didelius pinigus ir visas priežastis, kodėl į konferencijas juos kviečia vėl ir vėl. Šias žinias parsivežusi į Lietuvą, Indrė dėstė „ISM Vadybos ir ekonomikos universitete“, dirbo „Tele2“ kompanijoje. Šiandien Indrė Triple O Consulting komandos verslo konsultantė, designthinking.lt kūrėja ir nuolatinė konferencijų pranešėja.

Įdomus faktas: Per kalbėjimą esu bent tris kartus susikūrusi sau darbo vietą. Štai ISM Vadybos ir ekonomikos universitete darbą gavau padariusi kuo tikriausią Elevator Pitch. Kas tai yra, sužinosite perklausę Viešojo kalbėjimo kursą! :)