Kaip neleisti stresui paveikti mūsų sveikatą?

Kodėl svarbu kalbėti apie stresą?

Savianalizė ir kasdienis susidūrimas su skirtingais, įvairių nusiskundimų turinčiais pacientais, verčia detaliau gilintis ir nuolat klausti – kodėl? Kodėl vieniems būdingos vienos ligos, o kitiems kitos? Kodėl streso metu vieni susikausto, o kiti mobilizuojasi kovai? Kodėl vieni dažniau jaučia nerimą, o kiti pykti? Kodėl vieniems lengvai pavyksta būti čia ir dabar, o kitų mintys nukrypsta į ateitį, orientavimąsi į tikslą? 

 

Į kiekvieną iš šių klausimų yra atsakymas. Žinodami savo pliusus ir minusus, pavojus, kurie gali būti mums būdingi, lengviau galime priimti sprendimus ir savimi pasirūpinti.

Šiame seminare sužinosi: 

  • Sąvokos „stresas“ reikšmę;
  • Kokie gali būti streso šaltiniai?;
  • Kokią įtaką stresas daro mūsų nervų sistemai ir hormonams? Tai kitoks, negirdėtas požiūris į save ir savo vidų, padėsiantis geriau suprasti, kas vyksta mūsų organizmuose ir kodėl. 

Ką išsineši iš šios paskaitos? Naują požiūrį, naują idėją apie tai, kas vyksta mūsų organizmuose ir kaip siekti balanso.

Apie lektorę:

Gabrielė Barkauskienė - gydytoja, dirbanti klinikoje Endobiogenika. Kasdien remdamasi endobiogenikos principais, ji konsultuoja įvairiomis ligomis sergančius pacientus. Endobiogenika - tai tokia sritis, kurioje į organizmo veiklą pirmiausia žiūrima per hormonų prizmę, nes būtent hormonai yra patys pagrindiniai mūsų organizmo valdytojai, lemiantys ne tik mūsų organizmo vidinius procesus, bet ir kūno sudėjimą, mąstyseną ir elgseną.

Gabrielės veikla neapsiriboja vien pacientų gydymu. Taip pat norėdama pasidalinti žiniomis, šviesti ir motyvuoti visuomenę sveikai gyvensenai, ji veda  seminarus, kuriuose dalinasi pastebėjimais apie hormonų bei nervų sistemos įtaką mūsų savijautai ir ligų vystymuisi.  

Lektorės citata

Visuomet norėjau būti medike. Iš pradžių svarsčiau apie veterinariją, tačiau vėliau supratau, kad dirbti su žmonėmis man būtų didesnis iššūkis, darbas - įdomesnis, tad pradėjau kryptingai to siekti. Visuomet domėjausi, kaip vystosi ligos, nuo ko priklauso, kada ir kokia liga susirgstama. Esu empatiška, tad norėjau parodyti rūpestį žmonėms ir jiems padėti, o būdama gydytoja, tikėjau, kad galiu tai padaryti geriausiai.

Į endobiogeniką mane atvedė likimas – į pirmąją paskaitą atėjau, nes domėjausi depresija ir jos priežastimis. Mane iškart labai sužavėjo bendras požiūris į pacientą, o ne tik į ligą. Su drauge iškart ėmėme diskutuoti, kodėl anksčiau nesame girdėjusios apie visus tuos nervų sistemos, hormonų ryšius ir sąsajas, kaip vienas dalykas veikia kitą. Viskas iškart susidėliojo į lentynas ir tapo aiškiau, taip susidomėjau endobiogenika ir pradėjau ieškoti informacijos.

Endobiogenika man yra logika. Ji padeda pamatyti, kaip organizme vienos sistemos veikia kitas ir kodėl vienam pacientui išsivysto viena liga, o kitam kita, net jei juos veikia tos pačios sąlygos. Endobiogenika leidžia suprasti esmę, priežastis, nuo ko viskas prasidėjo bei padeda paveikti problemos šaknį. Žmogaus organizmas labai daug gali ir pats, jei jam padedame ir parodome kryptį.

Ar norėtum apie endobiogeniką sužinoti daugiau? Gydytoja Gabrielė su kolege Yuliya Asovskaja yra sukūrusios kursą „Medicina ne medikams“, kurių tikslas – supažindinti visuomenės narius su endobiogenikos metodu, stiprinti jų sąmoningumą, skatinti kiekvieną žmogų prisiimti atsakomybę už savo sveikatą.

Apie kursą plačiau sužinoti gali čia https://www.endobiogenikosdraugija.lt/mokymai-visuomenei/