Esminiai principai vaikystėje, padėsiantys tėvams užauginti sėkmingą žmogų

 

 

 

Tėvystės pagrindas – nėra tėvo ir vaiko santykis, o tai kaip tėvai tvarkosi patys su savimi. Tik save brandindami diena iš dienos, galime tapti ramūs ir laimingesni tėvystėje. Seminaro metu išgirsta informacija padės vaiką auklėti sąmoningai, prisiimti atsakomybę už savo veiksmus ir emocijas. To pasekoje vaiko asmenybės formavimasis taps saugesnis ir įdomesnis, tada ir vaikai lengviau pasiduoda mūsų auklėjimui, o tėvai tampa laimingesni.


Seminaro tikslas – dėmesys ne į tai kaip pakeisti vaiką, bet įkvėpti, suteikti žinių ir susikurti tikrus santykius su savo vaiku, kas leis užauginti sėkmingą žmogų. Sėkmingas – suteikti vaikui galimybę, kad jis turėtų gilų protą, sveiką kūną, kad mokėtų atpažinti savo jausmus, būtų empatiškas, pasitikintis savimi, nebijantis rizikuoti, matantis visada daugiau nei vieną sprendimą, klystantis, tačiau suklydus ir toliau einantis į priekį bei ateityje galėtų tinkamai realizuoti save.

Tėvai labai bijo vaikų neigiamų emocijų. Jeigu vaikas patiria neigiamas emocijas, vadinasi arba vaikas yra blogas arba patys tėvai save laiko blogais. Todėl dauguma tėvų mano, kad vaikų auklėjimas vyksta tik tada, kai kas nors nepasiseka, tačiau vaikų auklėjimas vyksta nuolatos. Apie tai ir kalbėsime seminaro metu kas yra svarbiausias pagrindas auginant vaiką ir kaip jį galime puoselėti nuo pačių pradžių. Viskas priklauso tik nuo mūsų tėvų ar mes norime apkarpyti savo vaiko sparnus, ar juos išskleisti ir sutvirtinti. Seminaro metu gausite pačią svarbiausią informaciją kaip mes galime skleisti savo vaiko sparnus.

 Ką sužinosi šiame seminare:

  • Vaiko patiriamos dramas;
  • Vaiko meilė sau;
  • Tėvų ryšį su savo vaiku;
  • Ką daryti kai viskas slysta iš rankų?

Apie lektorę Aušrinę Ugianskienę:  

Kaip mažas vaikas nori viską išsiaiškinti apie jį supantį pasaulį, taip Aušrinė turi didžiulę vidinę aistrą domėtis ir mokintis vaikų ugdymo srityje.Vaikų ugdymo srityje ji yra ir mokosi ne todėl, kad reikia, bet iš savo vidinio noro.

Motinystė į Aušrinės gyvenimą atėjo tada, kai ji buvo sąmoningai tam pasiruošusi. Todėl jai motinystė yra savęs kaip asmenybės auginimas ir savęs atradimas. Aušrinė nori parodyti tėvams, kad yra ir kitų vaikų auklėjimo modelių, įkvėpti tėvus, kad vaikų auginimas nėra vien tik savęs išdalinimas, kad vaikai turi neatimti dviejų žmonių gyvenimo, bet papildyti. Lektorė siekia suteikti vaikams prasmingą vaikystę, kad užaugę suprastų save ir pasitikėtų savimi. Aušrinė dėkinga savo vaikams Oskarui ir Sofijai, kurie išmokė ją mylėti ne tik juos, bet ir save.