Kaip atrodo rytas, kurio NORI tu?

Sveika,

Neseniai rašiau, kaip žodį „reikia“ galime pakeisti į „renkuosi“. Toks mažas dalykas, o taip daug keičia. Ypač vidinėje motyvacijoje!

Jei netyčia praleidai šį naujienlaiškį, gali jį rasti savo klubo paskyroje „Žingsnelias“ skiltyje, kur nuo šiol bus saugomi visi tekstai.

O šiandien pabudusi ryte pagalvojau, kad noriu parašyti – tiksliau, jau seniai pribrendo laikas pasidalinti – apie „noriu“. Ar sustojame savęs paklausti, ko išties norime? Ar mums patinka, kaip viskas dabar yra?

Pradėkim nuo to, kad mes per daug paskęstam dalykuose, kuriuos turėtume daryti. Pavyzdžiui, ryto valandos, kai dar neprasidėję darbai yra tik mūsų. Žinome, kad siekiant geros savijautos ryto rutina yra svarbi – mums reikia 30 minučių skirti jogai / treniruotei ir / ar meditacijai bei dar tiek pat ryto puslapiams. Tačiau ar jaučiamės motyvuotos tai daryti?

Pati pastebėjau, kad kai mano galvoje per daug „reikia“, išvis nebenoriu to daryti – nei sveikai valgyti, nei sportuoti, nei užsiimti kita man gera atnešiančia ryto ar vakaro rutina. Kodėl?

Nes ir taip gyvenime daug ką daryti reikia! O savu laiku man itin norisi malonumo. Šiandien ryte padariau eksperimentą. Atsibudusi pagavau galvoje besisukančias „reikia“ mintis ir nusprendžiau jomis nesekti. Užtat dar tyliuose namuose pasidariau arbatos ir atsisėdau paklausti savęs, kokio ryto aš pati noriu?

Pasirodo manęs kūnas prašė skanaus smūčio! O po jo – pati nustebau – dar skanesnės jogos, kurią vos prieš kelias minutes tik išlipus iš lovos taip tingėjau daryti. 🤯

Manau, dažnai sau neleidžiame norėti, nes bijome, kad nusirisimepasileisime ir apsileisime. O pasirodo mūsų pasąmonė geriau už mus žino. Mums tereikia išmokti jos klausyti ir ja pasitikėti – tada pradėsime gyventi flow būsenoje, kuri atneša malonumą. O gyventi malonume, niekas nepasiginčys, yra gera.

Ne tik kūnas gali norėti pertraukos nuo mūsų jam keliamų reikalavimų. Tas pats galioja ir protui. Jei mintyse išgirsime, kad norisi skanios kavos ir spurgos – pirmyn į mylimiausią kavinę. Svarbu dėl savęs netingėti. Pertraukų nereikia bijoti – po jų grįžtame su nauja energija ir motyvacijos banga. Pertraukose yra daug jėgos.

Tad nepaprastai svarbu klausyti savo vidinių impulsų. Klausimas tau: o jei šiek tiek pamirštum „reikia“ ir užsirašytum, kaip atrodo tavo darbo diena ar rytas, kurio TU NORI ir tada jį sau PADOVANOTUM? Uf, jau girdžiu su trenksmu grįžtančią motyvaciją!

Jei norėsi pasidalinti ir aptarti – parašyk man!

 Žingsneliais #37

Ačiū, kad skaitai, 

Su meile,