Įsitikinimai VS norai – kuo jie skiriasi?

Sveikos, merginos, 

Pasidalinsiu kitoniškomis mintimis (ar net strategijomis!) apie verslo kūrimą. 
Kamilė (vardas pakeistas) šiandien mūsų koučingo sesijoje priėjo itin šviesią išvadą: priežastis, kodėl ji vis susiplanuodavo ką nors padaryti dėl savo idėjos ir nuolat tai atidėdavo, buvo baimė

Augindama vaikus (jei neturi vaikų, šioje vietoje gali įrašyti darbą pilnu etatu, studijas ar kitą laiką atimantį įsipareigojimą) ji net nepradėdavo žengti žingsnių link savo verslo kūrimo, nes kažkur viduje realistiškai žinojo, kad nespėtų ir rūpintis šeima, ir atsiduoti naujam projektui. 

Šioje sesijos vietoje stabtelėjome panagrinėti, ką reiškia atsiduoti projektui.

Gali ir tu pasidaryti šį pratimą! Pasiimk lapą popieriaus ir tiesiog užsirašyk, ką tau reiškia kurti verslą ar sėkmingą karjerą arba siekti tikslų, dirbti mylimą darbą?

Jos atveju įsitikinimai skambėjo maždaug taip: 
  • dirbti su fabrikais; 
  • turėti daugiau nei tūkstantį produktų pardavimui sandėlyje; 
  • investuoti didelę sumą;
  • rasti laiko sėdėjimui prie Excel‘io lentelių, pavyzdžiui, gamybos planavimo; 
  • skirti savo energijos resursą papildomai atsakinėjant į klientų žinutes.
O tada užsirašėme, ko ji išties nori: 
  • lėto verslo, kur ji su didele meile ir malonumu siuva savo rankomis;
  • klientai gali įsigyti tik iš jau sukurtų prekių arba užsisakyti dar tik kuriamus produktus žinodami, kad reikės palaukti (ir dėl to dar labiau vertindami);
  • turėti savo projektą, į kurį nereikėtų šokti visa galva, greitai augti ir nuo ryto iki vakaro dirbti (toks būdas yra ir su juo nėra nieko blogo, tačiau ji nori kitokios vizijos!). 
Galėčiau pildyti toliau, tačiau man buvo labai gražus Kamilės suvokimas, kad viduje ji nori vienokios vizijos, bet, kai pradeda planuoti darbus ir įsipareigojimus, spraudžia save į rėmą pavadinimu „kaip verslą kuria kiti sėkmingi žmonės“. 

Verslas ar sėkminga karjera nėra sprintas, tai – maratonas. Tai ilgalaikiai tikslai, kuriems itin svarbu nepervargti. Ypač svarbu, kad mes mėgautumėmės kūrimo procesu, o ne bandytume viską padaryti „teisingai“ ir „kaip kiti daro“. 
Kamilės atvejis panašus į automobilio vairavimą – viena koja spaudžia gazą, o kita stabdį.

Taip niekur nenuvažiuosi. Taip tave pačią pradės pykinti nuo tavo idėjų ir veiksmų. 

Būdų augti yra daugybė. Vieni prekes užsisako iš Kinijos ir jas perparduoda (tame nėra nieko blogo), kiti kuria savo rankomis ir renkasi lėtą augimą (valio!), treti investuoja į reklamas, ketvirti auga organiškai ir taip toliau. Visi keliai yra teisingi.  Svarbiausia yra skirti laiko vidiniam dialogui ir išgirsti save: ko nori tu? Koks scenarijus yra įmanomas tau? 

Jis gali kardinaliai skirtis nuo to, ką apie asmenines keliones į tikslą sako „sėkmingi žmonės“. Tiesą sakant, tie sėkmingi žmonės nebūtinai viską darė teisingai. Įsiklausius į daugumą istorijų neretai girdime apie po to sekusį didžiulį pervargimą. Dažnai perskaitome kas paviršiuje ir neanalizuojame giliau. 

Atjauta sau yra stabiliausias ir galingiausias augimo garantas

Aš pati jos mokausi ir nuo tada, kai pradėjau taikyti – esu ne tik gerokai sėkmingesnė, aš esu ir gerokai laimingesnė. 

Ar skirsi laiko užsirašyti savo įsitikinimus ir palyginti juos su savo norais? 

Su meile,