Ar gyveni pagal savo ciklą?

Sveika,

Birželio mėnesį klube skaitėme Mirandos Gray „Raudoną mėnulį“. Vietomis, prisipažinsiu, knygoje man per daug raganysčių... Stengiuosi praleisti jas pro akis, nes visa knygos esmė – savo ciklo pažinimas ir suvokimas, kad tai nėra nepatogumas, o super galia (!). Man itin patinka.

Nežinau, kaip tu, bet aš niekad taip nežiūrėjau į mėnesines. Pripažinti, kad vyksta kraujavimo dienos ir būtent dėl to man sunkiau darbe buvo DIDŽIULIS silpnumo ženklas. Negi aš prastesnė už vyrus? Tikrai ne!

Tada nežinojau, kad vyro kūno ciklas – 24 val. Ryte kyla ir dienos eigoje leidžiasi testosteronas. Jų kūnai tobulai pritaikyti tradicinei darbo dienai. O moters kūnas, kaip rašo knygoje, hormonų atžvilgiu turi net 4 skirtingas stadijas ir trunka mėnesį!

Mano kalendoriuje dabar aiškiai pažymėta kada vyksta raganos (kraujavimo) dienos. Jų metu neturiu jokių planų, nevedu jokių renginių ir leidžiu sau ilgiau pabūti namų ramybėje, dažniau išeiti į gamtą. Iki raganos stadijos taip pat pradedu kitaip sportuoti ir išnaudoti dar kitaip vadinamas „rudens“ ir „žiemos“ dienas kūrybai. O kai ateina „pavasaris“, šaunu į viršų su didžiule energija ir nudirbu daugybę darbų, galiu vesti live pokalbius, dalyvauti laidose ir pan.

Vienas didžiausių pokyčių – taip radau daug vidinės ramybės, mane vis rečiau aplanko nerimas, jaučiu, kad nebesitaškau. Eiti kartu su savo ciklu, o ne prieš jį – itin maloni gyvenimo patirtis. 🙏🏻

Beje, nustebtum sužinojusi, kiek daug įspūdingų verslo moterų man parašė, kai ėmiau garsiai apie tai dalinantis, kad jos daro tą patį!

O kaip tu? Ar kada mėginai modeliuoti savo mėnesį pagal ciklą? Ar skaitei mėnesio knygą?

Knygų klubo įrašą gali peržiūrėti ČIA.