Fokus grupė: ką gali geriau?

 

 

Merginos! Vėl turėsime FOCUS grupės online sesiją!

Dažniausiai fokus grupes daro verslai, norėdami suprasti, kodėl vienas ar kitas produktas neina, ko trūksta. Arba, pavyzdžiui, kaip jį patobulinti, prieš paleidžiant į rinką. 

Labai svarbu iš savo auditorijos išgirsti kas ne taip, o kartu ir pakviesti kelis žmones, kurie niekada nematė tavo kuriamos paslaugos. Tuomet gali stebėti, kokie jiems klausimai kyla ir koks yra jų kelias iki pirkimo. Tai taip naudinga! Dėl to fokus grupes darome ir jums klube. 

Šią sesiją darome jau antrą kartą, kadangi po pirmosios susilaukėme daug norinčių dalyvauti ir kviečiame visas merginas, kurios nori pratestuoti naujus produktus, duoti gyvą feedback’ą apie svetainę, produkto aprašymą, soc. tinklus ir visą kitą super naudingą info, kaip patobulinti prekę ar paslaugą. Dažniausiai, kai pačios kuriame, mes tiesiog nebematome akivaizdžių dalykų. 

Į artimiausią fokus grupės sesiją pakvietėme dalyvauti 4 verslus (kiekvieno analizei skirsime po 20 min).

Visų merginų, kurios ateis pasiklausyti ir įvertinti - jūsų paprašysim prieš ateinant jau būti užmetus akį ir pasirašius komentarus!

Verslai, kuriuos analizuosime fokus grupės metu:

1. Viktorija Uzielė
Kontaktai: uzieleviktorija@gmail.com
Website: https://www.viktorijauziele.lt
Instagram: https://www.instagram.com/viktorija.uziele.nutrition/

Esu Viktorija Uzielė - Konsultuoju moteris sveikos mitybos, gyvensenos temomis. Sudarinėju mitybos planus, individualias ir grupines programas, kuriu valgiaraščius ir meniu sau, kitiems, klientams. Filmuoju, kuriu receptus, reels. Vedu paskaitas. 

Pagrindinė mano problema turbūt, kad labai noriu kurti bendruomenę, bet vis neatrandu ryšio, to tikro bendruomeniškumo ir nesuprantu kur mano problema. Ilgainiui, kai sekėjos tampa klientės, išsiaiškinam, kad jos sekė, naudojosi patarimais, rekomendacijom, receptais, kad buvo naudinga ir padėjo, bet iki tol, atgalinio ryšio mažai, o man būtent to ir norisi, ne kurti sausą turinį, bet gauti atgalinį ryšį. Kursų, mokymų pereita N, bet ne čia esmė, nesuprantu kur ji. 

Taip pat, stabilumo nebuvimas, atrodo vienas mėnuo geras, kitas visai ne, vieną mėnesį užsakymų, bendravimo daug, kitą visai ne. Spėju, kad tai slypi už to, kad praradus motyvaciją dirbti su bendruomenės kūrimu, įdedu mažai dėmesio į soc. tinklus, tuo tarpu ir užsakymų mažėja. 

Labai noriu plėsti veiklą, svajoju apie fizinę vietą savo paslaugoms teikti, bet stabdo stabilumo nebuvimas :) 

2. Letry
Kontaktai: egle@letry.lt
Website: http://www.letry.lt/
Facebook: www.facebook.com/letry.laiskai
Instagram: www.instagram.com/letry.lt

Letry yra gyvenimiškų įgūdžių mokymo platforma 7–12 metų vaikams. Siekiame skatinti vaikų ir tėvų pokalbius temomis, kuriomis iki šiol namuose nekalbėjo, bet kurios svarbios gyvenime: finansinis raštingumas, sveika mityba, emocijos ir pan. Pagrindinis produktas  – vaikams skirti personalizuoti popieriniai laiškai su interaktyviomis anketomis ir naujienlaiškių sistema tėvams. Gyvenimiškų įgūdžių vaikus mokome per realias situacijas užtikrindami aukštą vaikų įsitraukimą.


3. KadrųKadras Photography
Kontaktai: marijasiliun@gmail.com
Website: https://www.kadrukadras.lt/

Mes dviese - Marija ir Marijus - į fotografiją atėjome iš skirtingų pasaulių, skirtingais požiūriais ir "patinka". Pradėjome kurti juostinę bendruomenę, įkūrėm eshop'ą ir ėmėm pakuot siuntas ir prekiauti bei plėsti Lietuvoje juostų pasirinkimą. Vežėm į savo sandėliuką įvairias, dar nematytas juostas ir chemijas, pradėjom vesti dirbtuves ir ryškinti. O po dukrelės gimimo truputį sustojom ir atsitraukėm, leidom laiką tryse ir auginom. Ir aišku, daug fotografavom. Dabar tuo dalintis ir norim bei kviesti jus pasikviesti į tą analoginį susitikimą, pasifotografuoti.


4. Vitae Beauty
Kontaktai: simona.raudoniene@gmail.com
Website: http://www.vitaebeauty.com/

Šio klubo nare esu jau 9 mėnesiai. Per šį laikotarpį gavau labai daug naudingos informacijos tiek dėl asmeninio tobulėjimo, tiek dėl savo kuriamo verslo. Todėl esu labai dėkinga ir jaučiu didžiulę pagarbą Rasai su Karolina už šitiek įdėtų pastangų, energijos bei laiko, kuriant ir puoselėjant šią nuostabią moterų bendruomenę. 

Trumpai apie mane - esu Simona Raudonienė - dvilypė asmenybė; žmogus be galo mėgstantis tikslumą, konkretumą, punktualumą, pagal išsilavinimą - ekonomistė, dirbusi ir turinti patirties banke, tačiau daugiau nei 10 metų dirbanti visiškai priešingą darbą ir tuo besimėgaujanti, grožio specialistė, blakstienų bei antakių meistrė. Savo srities mokytoja ir trenerė, taip pat tarptautinė konferencijų pranešėja ir  tarptautinių čempionatų teisėja. Prekinio ženklo Lash Vitae / Vitae Beauty įkūrėja. 

Su klubo pagalba ir jame  atrastais marketingo specialistais, veikla juda į priekį. Ramybės neduoda el. parduotuvė, ar viskas su ja gerai, patogu, lengva naudotis, ar viskas suprantama, patrauklu, aišku ir patikima. Svarbi nuomonė iš šalies. Todėl nusprendžiau paprašyti jūsų visų pasidalinti savo įžvalgomis apie mano kuriamą verslą, prekinį ženklą, kaip ir ką galėčiau pakeisti, patobulinti, pridėti ar atimti. Beje, prekinis ženklas skirtas grožio profesionalams, ir tik keletas produktų įprastam klientui.

Yra sukurtos dvi identiškos parduotuvės - Lietuvos rinkai ir Švedijos/kitų šalių rinkoms. To tikslas - išvengti nesklandumų ir nesusipratimų bei būti profesionaliu ir patikimu kliento akyse. 

Žinoma kitas ir ne ką mažiau svarbus dalykas - pardavimai, jų didinimas.

Kokia to nauda? Kai pradedi matyti kito netobulumus, labai aiškūs pasidaro ir savi. O mes kviečiame ne kritikuoti, o seseriškai padėti, siūlyti, kaip ir ką galima geriau Tai tobula proga naujus metus pradėti dar stipriau!

Visas norinčias gauti naudingų įžvalgų apie savo verslą, kviečiame rašyti į info@kadaraidarykgerai.lt - pirmosios 4 parašiusios užsitikrina vietą savo verslo analizei!

P.S. Jei nespėsi šį kartą, nenusimink - tokias sesijas organizuosime bent kartą į mėnesį ir pasižymėsime tave kitam kartui!