Depresija ateina tyliai

 

Šį kartą gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis (@dainiusj) kalbasi su Luka Lesauskaite (luka.lesauskaite) - istorike, komunikacijos eksperte, LRT radijo laidos „Vardan tos” autore.

Pokalbis sukasi apie psichikos sveikatą ir depresiją - Luka dalinasi savo patirtimi su šiuo sutrikimu: kaip jis pasireiškė paauglystėje, kas padėjo ir kodėl vėl sugrįžo. Pokalbyje aptariami vaistų, darbo ir poilsio balanso, rūpinimo savimi bei kitais temos.

Nors tema ir nėra lengva, bet pašnekovai stengiasi į ją žiūrėti optimistiškai ir primena, kad savimi rūpintis verta ir naudinga. 

Jei jaučiate, kad jūsų būsena prastėja neatmeskite galimybės kreiptis pagalbos į draugus ar į psichikos sveikatos specialistus. Taip pat galite kreiptis į nemokamas pagalbos linijas, tokias kaip jaunimo, vilties, pagalbos moterims linija, o visą informaciją apie pagalbos galimybes galite rasti puslapyje pagalbasau.lt.

Jei nori toliau mokytis iš įkvepiančių lektorių ir būti palaikančios moterų bendruomenės dalimi, PRISIJUNK Į VEIKLIŲ MOTERŲ KLUBĄ.