Gyvenimas pagal ciklą: kaip pakeitus gyvenimo būdą, keičiasi hormonų balansas ir energijos lygis?

Ieva Miceikaitė – klinikinė mokslininkė, biomedicinos doktorantė ir švietimo apie (ne)vaisingumą iniciatyvos „Vaisingumo šaknys“ (vaisingumosaknys.lt) įkūrėja.

 

Jos misija yra sugriauti tabu, kurie gaubia nevaisingumo ir nėštumo netekčių temas. Ji siekia įgalinti poras, einančias nevaisingumo gydymą ir padėti susigaudyti šiame kelyje. Taip pat, dalindamasi naujausia mokslu pagrįsta nešališka informacija, siekia padėti visoms poroms, planuojančioms nėštumą tinkamai pasiruošti, kad laukiamas stebuklėlis ateitų kuo greičiau.

Jai svarbu įgalinti moteris atkreipti dėmesį į savo sveikatą ir gerovę, bei skatinti individualaus mėnesinių ciklo pažinimą. Ji tiki, kad tai gali padėti išspręsti daugelį problemų bei pagerinti bendrą gyvenimo kokybę.

 

Seminare sužinosi, kodėl mėnesinių ciklo pažinimas yra svarbu, bei kaip tai gali tapti įrankiu, siekiant jaustis geriau, išvengti perdegimo ir pasiekti tą kokybišką gyvenimą, kurio nori. Tavęs laukia konkretūs praktiniai patarimai apie tai, kaip savo gyvenimo ritmą pritaikyti prie mėnesinių ciklo ir pagaliau pajausti to privalumus.


 

Pasiruošimas seminarui:

 

  • Užsižymėk, kada paskutinį kartą prasidėjo mėnesinės. Jei turi kalendoriuką, ar programėlę, kurioje seki savo mėnesinių ciklą, pasiimk su savimi.

  • Paskaičiuok, kiek dienų praėjo nuo paskutinių mėnesinių pradžios iki seminaro dienos – prisimink šį skaičiuką.

  • Paklausk savęs, kaip šiandien jautiesi. Trumpai surašyk savo jausmus, emocijas, energijos lygį ir/ar pojūčius bei specifinius norus (cravings).

  • Ar yra kažkas, kas labiausiai vargina mėnesinių cikle? Ar būna dienų, kai patiri skausmus, didelį nuovargį, bei kitus simptomus, kurie vis kartojasi? Pasižymėk tai.

  • Pasiruošk puodelį mėgstamiausios arbatos ar kakavos ir patogiai įsitaisyk.