BONUS: trys įkvepiantys pokalbiai su sėkmingomis moterimis

Už perdegimo slypi daug daugiau nei nuovargis. Pokalbis apie žmogaus vidų su Kamile Gudmonaite

Kamilė Gudmonaitė - Lietuvos nacionalinio dramos teatro meno vadovė, viena perspektyviausių režisierių, Kamanių Šilelis vokalas ir tekstų kūrėja, magistro ir bakalauro studentė (vienu metu!). Kamilės kažkada pasakyta frazė: „mes slepiamės už nuolatinio darymo, lyg tai padėtų mums būti laimingiems" labai tinka šios perdegimo programos startui. 


Pokalbyje neriam dar giliau - o kas yra už to noro būti laimingiems? Kodėl bet kokia kaina savo paskutiniais resursų lašais „perkame" (viskas turi savo kainą) pasiekimus (nes tada bus už ką mus mylėti)? Kokie vidiniai mechanizmai mus ragina neklausyti savęs, nepaisyti savo ribų ir vis lėkt, lėkt, lėkt į priekį. Pokalbio pradžioje Kamilė prisipažino: nežinau, ar esu geriausias žmogus šiam pokalbiui, nes darau tikrai daug ir kartais labai labai priartėju ar net praplėčiu savo galimybių ribas. Pokalbio pabaigoje tapo aišku - ji vienas geriausių žmonių šiai temai. 


Per paskutinius 5 metus Kamilė nė karto nebuvo rimtai perdegusi. Pavargusi  - taip. Nelaiminga, išsunkta norinti viską mesti - ne. Ir būtent apie tai šis pokalbis: kaip pasiekti didelių tikslų, turėti ambicijų, žinoma, kartais pavargti, bet išmokti nenualinti savęs. Neriam gilyn į žmogaus pasąmonės kodus, kurie netarnauja ir jei jų nepažinsim, kaip tie rožiniai duracel triušiukai lėksim į priekį, kol baigsis batarkė. Menas - išmokti save vis pakrauti ir užuot varius ant tuščio, su pilna jėga lėkt į savo svajonių darbus. 

Perdegimo šaknys ir darbo aplinka. Pokalbis su Alisa Bulybenko

Šiame pokalbyje Rasa Jusionytė kalbina Alisą Bulybenko – ji viena kiečiausių marketingisčių, dirbanti ir su Lietuvos ir pasauliniais projektais, ir ypač - startuoliais. 


Pastaruosius 5 metus Alisa specializuojasi technologijų industrijoje į kurią pirmą kartą žengė prisijungusi prie JAV programavimo paslaugų įmonės „Devbridge”. Toliau, įsiliejusi į startuolių ekosistemą, Alisa vadovavo 3 sparčiai augančių startuolių rinkodaros komandoms: „Qoorio” (ankst. „HumansApp”), „Billo” ir „Turing College”.O kur jau kur, bet tokioje darbo aplinkoje, kai komanda maža o tikslai milžiniški, augimas spartus ir founderiai nemiega, perdegimas dažnas darbovietės svečias. Kas kaltas: darbo aplinka ar tu pati, kad perdegei? 


Atsakymų ieškome šiame pokalbyje! 


Laiko taupymo įrankis, kuriuo pokalbyje dalinasi Alisa - https://openai.com


Kai gyvenimas užtraukia rankinį arba kokias pamokas atneša perdegimas? Pokalbis su Živile Cirtautaite

Živilė Cirtautaitė – restoranų „Stebuklai“ ir „Bo House“ bendrasavininkė.


Sėkminga verslininkė ir dvynukų mama. Augant verslams, augo vaikai ir kartu augo įsipareigojimų sąrašas, kaltės jausmas prieš šeimą bei įtampa bandant kažkaip suspėti su visų lūkesčiais.  


Pažįstamas jausmas? 


Kol vieną dieną gyvenimas, Živilės žodžiais tariant, užtraukė rankinį. Šis pokalbis bus artimas ne tik mamoms, bet ir visoms moterims, kurios nori DAUG, bet tas daug kartais gali jau būt per daug. 


Gera žinia, kad ji rado būdą pradėti gyventi kitaip, neatsisakant darbų ir toliau svajojant ir pildant savo idėjas, tačiau ir nebeįkrentant į tą pačią duobę. Kaip? Viskas pokalbyje!