Tapk tvarumo guru: gilink žinias apie tvarų gyvenimo būdą

Kviečiame atrasti vidinę motyvaciją gyventi tvariau ir atrasti SAU patogius būdus tai daryti. Šis seminaras - tarsi plačios aplinkosauginės informacijos koncentratas, pritaikytas tiek jau besidomintiems, tiek pradedantiesiems tvarumo puoselėtojams.

 

Seminaro metu pateikiama teorinė ir praktinė medžiaga leis priimti racionalius, faktais paremtus, tvarius sprendimus. Mokymuose rasite mokslinės informacijos, praktinių patarimų, įtraukiančių užduočių, o seminarą užbaigsite vidine refleksija, padėsiančia išsigryninti savo motyvaciją gyventi tvariau.


Seminaro metu sužinosi:
  • Kas yra tvarumas? Sustainability koncepto istorija.
  • Nuo ko pradėti norint gyventi tvariau?
  • Minimalizmas - ar įmanoma gyventi su 50 daiktų?
  • Ką turi žinoti apie plastiką ir jo perdirbimą?
  • Kokie yra skirtingi pakuočių tipai ir jų perdirbimo galimybės?
  • Kaip taisyklingai rūšiuoti?
  • Kas yra tvari mityba ir kaip ją puoselėti?
  • Kaip ženklinami ekologiški produktai?
  • Greenwashing - kas yra žaliasis smegenų plovimas ir kaip jį atpažinti?
  • Kaip formuoti tvarius įpročius?
BONUS: Papildomos literatūros ir medžiagos rekomendacijos bei atsakymai į individualius klausimus apie aplinkosaugą ir tvarumą.
  
Seminaro programa parengta panašiu principu, kaip Rugilė ruošia paskaitas privačių verslų darbuotojams - ji koncentruojasi į D.U.K. klausimus apie rūšiavimą, plastiką, ekologiškų prekių sertifikatus, tvarumo mitus bei įtraukia ir mokslinės informacijos ir supažindina su aplinkosauginiais terminais.
Rugilė įtraukia ir daug savo asmeninės patirties. Informaciją iliustruoja savo komandos paruoštomis edukacinėmis iliustracijomis, taiko refleksijas ir užduotis, kad seminaras neprailgtų ir įtrauktų.
  
Seminaras yra kaip „Išpakuotos“ laidų, straipsnių, paskaitų ir iliustracijų koncentratas - išrinkta aktualiausia, įdomiausia ir daugiausiai žmonių dėmesio sulaukianti informacija.

Apie autorę:

Rugilė Matusevičiūtė - aplinkosaugos žurnalistė, ekologijos populiarintoja ir edukacinio projekto „Išpakuota“ autorė. Rugilė „Išpakuotoje“ kalbina aplinkosaugos aktyvistus bei gamtos mokslų ir ekologijos specialistus, savo laidomis ji supažindina visuomenę su opiausiomis aplinkosauginėmis problemomis Lietuvoje ir pasaulyje. Autorė taip pat veda tvaraus gyvenimo mokymus moksleiviams ir privačioms įmonėms, dalyvauja diskusijose ir konferencijose. Rugilė siekia kurti įtraukiantį turinį, kuris paskatintų kuo daugiau žmonių domėtis ekologija.