PRAKTINIS UŽSIĖMIMAS: Emocijų prisijaukinimas dailės terapijos pagalba.

Šio praktinio seminaro metu prisiliesime prie jautrios ir netgi prieštaringos moters emocionalumo temos. Energetiškai už emocijas yra atsakinga antroji čakra, kuri moters kūne yra aktyvioje pozicijoje, o vyro – pasyvioje; tai ir yra viena pagrindinių priežasčių, kodėl moterys, dažniausiai, yra ženkliai emocionalesnės/jautresnės nei vyrai. Ši duotybė savyje koduoja didžiulę jėgą, tačiau labai dažnai už savo įgimtą emocionalumą moterys yra traukiamos per dantį ar net nuvertinamos, kol, galiausiai, įprantamą jį slopinti, o tai gresia neadekvačiais jausmų protrūkiais ar net fizinio kūno negalavimais.

Todėl kviečiu į jautrų nuotykį - galimybę prisiliesti prie visų kertinių emocijų, jas patiriant saugiai ir su besąlygine meile, taip (at)kuriant nedestruktyvų santykį su savo jausminiu pasauliu. 

Truputis teorijos ir laaaaabai daug jausmo bei į kosmosą nunešančio piešimo (be jokių meninių pretenzijų)!

Mūsų susitikimui reikės:

  • dvylikos A4 formato popieriaus lapų;
  • akvarelės arba kelių spalvų guašo (balto, raudono, juodo, mėlyno, geltono ir žalio);
  • teptuko;
  • tušinuko (bet kokios spalvos);
  • jaukios ir netrikdomos aplinkos, kur galėtumėte patogiai piešti.

Užsiėmimo metu:

  • atrasime naujas įžvalgas emocijų tema;
  • užmegsime/pagilinime santykį su 12 pagrindinių emocijų;
  • išbandysime piešimo reabilitaciją – parodysiu kaip piešti, kad veiktų kaip terapija (visiškai nereikalingi menininiai įgūdžiai!);
  • prisiliesime prie dailės terapijos;
  • patirsime nervų sistemos atpalaidavimą;
  • atliksime trumpą meditaciją (ją darysime drauge, su mano vedimu);
  • atliksime įkvėpimo ir užspaustos energijos išlaisvinimą (saugiai pajudinant emocinius blokus).

Apie lektorę:

Monika Malinauskaitė – esu tarpdisciplininė kūrėja, menais užsiimanti, greičiausiai, ne vieną gyvenimą. Į kūrybą žvelgiu per praktikos prizmę – kaip naujos idėjos (situacijų pamatymas kitu kampu) gali praturtinti mūsų kasdienybę bei verslus. Taigi ją taikau įvairiose srityse: video prodiusavime, scenarijų kūrime bei režisūroje - 14 metų, išskirtinių tekstų rašyme - 15 metų, o pastaruosius 3 metus esu įsitraukusi į creative director ir energetinių paveikslų kūrimo bei dailės terapijos veiklas.

Dailės terapiją intuityviai atradau dar ankstyvoje jaunystėje, kuomet desperatiškai ieškojau nedestruktyvių būdų numalšinti savo karščiuojantį charakterį. Ir tik prieš keletą metų išjaučiau, jog sukaupta asmeninė patirtis bei trauka šiai sričiai mane veda gilyn. Tai nulėmė dailės terapijos kursų pasirinkimą, kurių metu atradau man pačiai tinkamiausią psichoterapijos rūšį bei visą sprektrą naujų temų, kurios tampa vis svarbesnės mano gyvenime (energetinės praktikos, moters ciklo įgalinimas, sąmoningas realybės kūrimas ir t.t.)

Šiandieną esu kelyje, kuriame mokausi atsiverti kūrybai taip, kad ji tekėtų manimi kaip kanalu ir reikštųsi pačiais giliausiais ir prasmingiausiais būdais, gydydama tiek mane, tiek aplinkinius.