Nebijok prašyti pagalbos

Buvau senoviškame networking'o susitikime. Uf. Eina sau. Kadangi sukuosi industrijoje, daug žinau apie kitų verslų užkulisius. Kodėl nustebau? Man buvo super keista matyti, kaip žmonės pasakoja TIK gražiąją savo verslo pusę, nes aš žinau, kad jų versle šiuo metu vyksta ir tikrai sudėtingų dalykų. Pradėjau galvoti, kodėl mes visada norim būti tik sėkmingos ir stiprios? 
 
Pavyzdžiui, atvirai pasakysiu, visi mes turime problemų. Asmeniškai, esu ne kartą apsišovusi samdydama žmones  nemokėjau identifikuoti, kokio žmogaus ir kokiai pozicijai reikia. Ir tai yra normalu! Daryti klaidas yra normalu! Kadangi mačiau, jog pati tiesiog neturiu kompetencijos ir trūksta žinių, pradėjau tikrai sėkmingiems žmonėms prie kavos puodelio pasakoti, kad hey, žiūrėk, aš turiu tokią problemą, ir dėl to kenčia ši ir ši sritis. Kaip tai baisu daryti 😱
  
Iškart lenda mintys, kad pasmerks, kad nurašys, kad nebebendraus ar apkalbės. Užtat kokia buvo realybė? Prieš mane sėdintis žmogus ne tik davė itin vertingų patarimų, bet ir pats / pati atsivėrė, papasakojo, kaip tokių pat pamokų mokėsi savo kailiu, kokių klaidų padarė. Paragino nesijausti nevykele ir savęs per daug už tai neplakti.
 
Kaip Karolina (mano verslo partnerė) kažkada sakė: „kai supratau, kaip iš esmės normalu versle ar gyvenime daryti klaidas, viskas pasikeitė. Nebešvaistau energijos saviplakai, o kaip tik mokausi ir būtent iš to ateina progresas
 
Noriu ir sau, ir tau priminti, kad mes esam stiprios seserystėjeatvirume bei gebėjime dalintis, BET ne konkurencijoje. Kur ateina baimė ir nepasitikėjimas, iškart iškyla siena. Tik būtent ta siena mus ir skiria nuo lengvumo, malonumo ir net tos pačios sėkmės.
 
Jei mes nepasakome, kad mums reikia pagalbos, tai kaip žmonės tai žinos, kaip galėsime gauti pagalbos ir augti? 
 
Padarom vieną dalyką? Mūsų klubo privati FB grupė ir yra skirta pagalbos prašymui ir atviram pasidalinimui! Pasidalink ir tu!! ❤️ Tegu tai būna tavo augimo pradžia! Gal reikia peržiūrėti tavo FB ads, gal tavo produkto neperka ir galvoji, ką daryti su web'u? O gal bijai prašyti pakelti atlyginimą? O gal nepalaiko artimieji? PASIDALINK!
 
Ir tada ne tik pačios dalinkimės, bet ir atsakykim ir atliepkim viena kitą! Palaikykim ir nešiokim viena kitą ant rankų – va tada tai bus jėga. 
 
P.S. O aš mums jau organizuoju ir gyvą susitikimą. Labai laukiu visas apkabinti! 

 

Ačiū, kad skaitai.
Su meile,
Rasa