Apie parkes ir darbus

Sveika,
 
Turėjau kelias koučingo sesijas, į kurias atėjo moterys besiskundžiančios, kad dėl joms pačioms sunkiai suprantamų priežasčių nors ir sugalvoja idėjas, bet jų neįgyvendina. O darbų sąrašas apskritai varo į neviltį…
 
Koučingo sesijų akibrokštas  dažniausiai gauname tokius klientus, kurių problemos beveik identiškos mūsų pačių. 
 
Aš taip pat planuodama naują podcast’ų sezoną klube vis rašausi knygutėn idėjas, bet dienos pabaigoje taip ir nespėju jų perkelti iš puslapių į realybę. Jaučiu, kad ne man vienai ypač po vasaros kyla ši problema. 
 
Kodėl? Sesijose išsiaiškinom, kad mane aplankiusios moterys per daug „parinasi“. Aha, būtent parinasi ir, blogiausia, kaip pačios sakė, juk dėl nesąmonių. Duosiu asmeninį pavyzdį: sugalvojau, kad reiktų filmuoti mūsų podcastus (iki dabar „Ką darai, daryk gerai“ laidas tik įrašinėjom). Ką kalbinti turiu ilgą sąrašą, užtat studijos Vilniuje, kur tai daryti, nerandu. Beveik visus savo įrašus padariau atsisėdusi ant miegamojo grindų su kreivai surištu kuodu – kameros nebuvo, tik mikrofonas. 
 
Primenu sau, kad namie turiu visą įrangą, galėčiau sėst ir filmuot, bet-o- tačiau, aš juk sugalvojau norinti už savęs turėti gražią aplinką ir neoninį ženklą su mūsų pavadinimu! Kur jį gauti? Kuri neoninių ženklų gaminimo įmonė geriausia? 
 
Op, ir vėl mano pačios protas sukūrė stabdį. 
 
Problemą, o ne sprendimo būdą. 
 
Tada atsisėdusi prie darbo stalo klausiu savęs: o ar tas ženklas ką nors pakeis? Ar man tikrai reikia to „profesionalumo“? Kas sakė, kad reikia daryti taip? Aš juk net nežinau, ar kas nors tuos mano podcast'us žiūrės!! O jau noriu investuoti apvalią sumą pinigų! 🤯 Galbūt pagauni čia ir savo minčių seką? 
 
Galiausiai, pasiūlau sau kitą scenarijų: pagalvojus net smagiau būtų ir toliau sėdėt ant tų miegamojo grindų su tuo pačiu kuodu ir pasikvietus svečius įrašinėti tokius įžeminačius, paprastus ir nuoširdžius „no-makeup“ pokalbius? 
 
Protas nori siekti tobulybės, o kas būtų jei pasiūlytume jam kitą scenarijų? Užuot sudėtingiau, paieškotume, kaip padaryti paprasčiau? 
 
Dievinu pagauti mintyse štai tokią už perfekcionizmo pasislėpusią baimę! Kodėl baimę? To tobulumo (kuris idėją super komplikuoja) protas ieško, nes bijo nesėkmes. Jis iškels tokius kriterijus, kad niekad negalėsime jų pasiekti ir… pradėti. O tada ir nusivilti! Ar matai čia tą savisaugos mechanizmą? Nuostabu, kaip veikia mūsų mintys. 
 
Iš patirties žinau, kad atidėliosiu darbus ir tam paaiškinti rasiu sofistikuotas „atmaskes“. Jau esu išmokusi save pagauti, kai pradedu matyti problemas, o ne sprendimo būdus. Vadinasi, kažkuri mano dalis viduje išsigando ir visaip kiša pagalius į ratus. Geriausia ką galiu - skirti jai dėmesio ir meilės. 
Ačiū, kad skaitai, 
Su meile, 
Rasa