Gamybos planavimas ir valdymas: kaip galime iš anksto pasiruošti ir išvengti streso? Planavimo iššūkis (I dalis)

 

 

Kiekviename versle kasdien susiduriame su daugybe skirtingų darbų ir procesų. Tam, kad galėtumėm visus juos suvaldyti bei vienu metu nedirbti šimto darbų – turime susikurti sistemą. Gera sistema padeda ne tik sutaupyti laiko, bet ir dirbti efektyviau, ramiau, būti iš anksto pasiruošus artėjantiems dideliems metų įvykiams  ir nevėluoti, pavyzdžiui, su produktų gamyba šventiniu laikotarpiu.

Skelbiame 5 dalių planavimo iššūkį, kurio metu paliesime penkis skirtingus planavimo etapus: gamybos planą, finansų, marketingo, mokesčių bei darbų planavimą ir delegavimą. Iššūkio metu jūsų lauks ir užduotys!

Pirmasis susitikimas skirtas gamybos plano paruošimui. Prie mūsų papasakoti, kaip planuojama gamyba nuolat augančiame versle, jungiasi Algirdas Zabarauskas, vienas iš SUN365, gerai žinomo šaltai spaustų sulčių ir ledų prekinio ženklo, įkūrėjų. Jis kartu su Ką darai, daryk gerai įkūrėja Karolina dalinsis patarimais ir įžvalgomis, ką svarbu žinoti ir kam pasiruošti planuojant gamybą. 

Sesijos metu atsakysime į šiuos pagrindinius klausimus:

  • Kaip paruošti gamybos planą, kad visur suspėtum ir nepraleistum jokių užsakymų? 
  • Kada reikia pradėti ruoštis ir tartis su partneriais dėl užsakymų? 
  • Kaip teisingai suplanuoti gamybos terminus?
  • Kaip iš anksto pasirūpinti žaliavomis? 

Jei tave domina kiti klausimai, susiję su gamybos planavimu, parašyk juos čia.

Apie lektorę: Karolina Brusokienė yra sukūrusi ir vysčiusi daugiau nei 10 verslų, kuriuos sėkmingai pardavė, išnuomavo, o su keliais dirba ir toliau. Karolinos kuriami verslai apima: odontologiją, svečių namų veiklą, senelių globos namus, nekilnojamo turto vystymą ir nuomą, internetinių kursų platformos kūrimą, grožio salonų veiklą, maisto produktų gamybą bei distribuciją ir drabužių kūrimą. Būdama dar tik 27-eriu Karolina augina tris vaikus ir šiuo metu vysto 3 verslus bei yra aktyvi investuotoja.